Veelgestelde vragen - Prepaid Energy Service
790
page-template-default,page,page-id-790,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_grid_1300,footer_responsive_adv,qode-content-sidebar-responsive,qode-theme-ver-10.1.2,wpb-js-composer js-comp-ver-5.1,vc_responsive
 

Veelgestelde vragen

1. Wat is Prepaid Energy Service

Met prepaid energie betaal je vooraf voor je energie. Het is aan jou of je in één keer voor een hele maand betaalt of juist liever per week. Je bepaalt zelf wanneer en met hoeveel jij je tegoed opwaardeert. Je krijgt hiervoor toegang tot je eigen online portal. Hierin zie je precies hoeveel je hebt verbruikt en wat je tegoed nog is. Dit tegoed wordt dagelijks bijgewerkt op basis van je werkelijke verbruik. Ook zie je hoeveel dagen energie je tegoed nog ongeveer waard is. En is het bijna op? Dan kan je in de portal gemakkelijk met iDEAL je tegoed weer opwaarderen. Op het moment dat het jou uitkomt en met het bedrag dat jou uitkomt!

2. Zijn er ervaringen met prepaid?

Prepaid energy is niet nieuw. Het wordt in veel landen al jaren aangeboden. In het Verenigd Koninkrijk is het zelfs heel gebruikelijk, 15% heeft daar prepaid energie. In Nederland is dit concept in het afgelopen jaar getest met bijzonder positieve resultaten tot gevolg. Je kunt de uitkomst van de pilot opvragen via het contactformulier.

3. Waarom zou ik mee doen?

Uit de testperiode van vorig jaar blijkt dat deelnemers gemiddeld 10% – 15% minder energie verbruiken. De deelnemers waren daarmee goedkoper uit dan wanneer ze een vast maandbedrag betaalden. Minder energie verbruiken is goed voor je portemonnee en het milieu. Daarnaast heb je geen verrassingen achteraf. Je weet altijd waar je aan toe bent en je hebt er zelf invloed op.

4. Is aan/uitschakelen van elektriciteit schadelijk voor huishoudelijke apparaten?

Uitschakelen van de elektriciteit is niet schadelijk voor huishoudelijke apparaten. Het is vergelijkbaar met het uit het stopcontact trekken van een stekker of een stop die er uit springt.

5. Waarom wordt er om 07:00 afgesloten?

Er is gekozen voor een vast moment op de dag zodat je niet verrast wordt door een nachtelijke uitschakeling of gedurende de werkdag. Je krijgt minimaal 12 uur voordat er uitgeschakeld wordt een laatste waarschuwing.

6. Hoe snel ben ik weer aangesloten?

Dit doe je door via iDEAL jouw tegoed weer op te waarderen. Binnen 1 minuut na opwaarderen komt er weer stroom binnen.

7. Kan ik meedoen?

In principe kan iedereen mee doen. Er zijn wel een aantal voorwaarden aan deelname. In de meterkast moet voldoende ruimte zijn voor de prepaid schakelaar. Tevens moet er, als deze er nog is, een slimme meter geplaatst kunnen worden. Prepaid energie is niet mogelijk als iemand in je huishouden medisch afhankelijk is van elektriciteit of in de schuldsanering zit.

8. Hoe lang duurt het voordat ik Prepaid energie kan krijgen?

Wij verwachten dat het na aanmelding ongeveer drie weken zal duren voordat je bent aangesloten. Het is wel afhankelijk van hoe snel een afspraak voor de plaatsing van de schakelaar kan worden gemaakt en of je al een slimme meter hebt.

9. Waarom heb ik een slimme meter nodig?

Prepaid energie werkt op basis je daadwerkelijke verbruik. Elke dag wordt je tegoed op basis van je meterstanden bijgewerkt. Deze meterstanden kunnen alleen door een slimme meter worden doorgestuurd.

10. Wat voor contract ga ik aan?

Dit is afhankelijk van de energieleverancier die je kiest. In de meeste gevallen is dit een jaarcontract.

11. Bij wie kan ik terecht met vragen?

Voor al je klantvragen kun je terecht bij je energieleverancier. Voor algemene vragen over prepaid kun je contact opnemen via dit contactformulier.

12. Ik ben leverancier en wil mee doen, wat moet ik doen?

Wij staan altijd open voor een gesprek! Energieleveranciers kunnen daarvoor contact met ons opnemen via dit contactformulier.

13. Ik kook op gas, sluiten jullie dat ook af?

De dienst werkt voor elektriciteit en gas. De dagelijkse afboeking op je tegoed is voor beide producten. Echter wordt alleen elektriciteit uitgeschakeld, koken op gas blijft daarmee wel mogelijk.

14. Ik heb zonnepanelen, kan ik mee doen?

Het is op dit moment niet mogelijk om de verrekening van teruggeleverde energie mee te nemen op je prepaid energie contract. Het is daarom niet mogelijk mee te doen als je zonnepanelen hebt.

15. Ik heb een andere energieleverancier, kan ik dan meedoen?

Als je contract binnenkort afloopt of deze is maandelijks opzegbaar bij je huidige energieleverancier kun je je aanmelden bij één van de energieleveranciers die prepaid wél aanbiedt. Deze leverancier zal er voor zorgen dat je gebruik kunt maken van prepaid energie.

16. Mag ik mee doen als ik een bewindvoerder heb?

Als je bewindvoerder hiermee akkoord is en je niet in de schuldsanering zit mag dat zeker! Je kunt je bewindvoerder contact op laten nemen met ons via het contactformulier.

17. Ik huur een huis, mag ik dan ook meedoen?

Indien je toestemming hebt van de verhuurder mag dit. De toestemming is nodig voor het laten plaatsen van de schakelaar in de meterkast. Als er nog geen slimme meter aanwezig is zal deze ook (kosteloos) worden geplaatst.

18. Wat kost het?

Meedoen kost je niets extra. Je betaalt de reguliere vaste kosten en de kosten van je energieverbruik. De kosten zijn niet hoger dan bij een normaal contract.

19. Hoe zit het met vastrechtkosten?

Vastrechtkosten worden meegenomen in de dagelijkse afboeking. Deze kosten lopen, als de elektriciteit is uitgeschakeld, nog wel door.

20. Hoe kan ik opwaarderen?

Opwaarderen kan eenvoudig via iDEAL. Door in te loggen op je persoonlijke omgeving kun je zelf een bedrag kiezen om op te waarderen. Dit bedrag kun je vervolgens middels iDEAL overmaken.

21. Als mijn stroom er af is, hoe kan ik dan opwaarderen?

Opwaarderen kan zowel met een computer als een telefoon, tablet of ander mobiel apparaat. Opwaarderen kan op elke plek met internet, zolang je jouw gegevens om in te loggen maar bij de hand hebt. Dit kan dus bij buren, vrienden, familie en openbare gelegenheden met een computer.

22. Kan iemand anders voor mij opwaarderen?

Opwaarderen kan alleen vanuit jouw persoonlijke omgeving. Je kunt voor de iDEAL betaling wel zelf een bankrekeningnummer kiezen. Als dit rekeningnummer van iemand anders is moet hij/zij de betaling uitvoeren op het apparaat waar jij mee bent ingelogd

23. Is prepaid niet heel duur in de winterperiode?

De wintermaanden zijn inderdaad duurder dan de zomermaanden. Om hier op in te springen is ‘Wintersparen’ bedacht. Hiermee bereid je je als klant voor op de dure wintermaanden. Per transactie wordt er een vast percentage klaargezet voor de winter. Het opgebouwde bedrag wordt tijdens de winterperiode in delen aan je prepaid tegoed toegevoegd. Stop je met prepaid en er zit nog geld in je winterspaarpot? Het geld blijft van jou en krijg je dus terug.

24. Wordt er in het weekend ook uitgeschakeld?

De elektriciteit wordt alleen op werkdagen uitgeschakeld. Dit houdt in dat wanneer je tegoed op vrijdag onder 0 komt je op maandagochtend om 7.00 wordt uitgeschakeld. In het weekend wordt je tegoed wel bijgewerkt en komt dan dus wel verder onder 0. Als je zorgt dat je tegoed vóór maandag 7.00 weer boven 0 is wordt je elektriciteit niet uitgeschakeld.